پخت کیک در توستر
برای تهیه کیک در توستر باید از آون توستر استفاده کرد که می توان دمای پخت و مدت را تنظیم کرد. مهمترین نکته در پخت کیک در توستر این است که کیک کامل و یکنواخت پخته شود بدون اینکه بسوزد. پس حتما یک سری نکات را رعایت کنید تا از دیدن نتیجه لذت ببرید.
در آون تسترها برای ایجاد حرارت از المنت استفاده شده که در بالا و پایین دستگاه تعبیه شده است قالب را دقیقا در طبقه وسط قرار دهید تا فاصله اش از المنت های بالا و پایین به یک اندازه باشد. توستر کوچک است و برای پخت کیک های بزرگ مناسب نیست پس اگر کیک بزرگی میخواهید در 2 یا 3 مرحله آنرا درست کنید و آنها را روی هم قرار دهید. در ضمن قطر قالب نباید بیش از 5 سانتی متر باشد، و برای اینکه کیک جا برای پف کردن داشته باشد قالب را تا نیمه یا حداکثر دو سوم آن را پر کنید.
دمای توستر را همیشه از دمایی که برای فر گفته میشود 15 درجه سانتی گراد کم کنید و زمان پخت را 10 دقیقه اضافه کنید. زمانی که کیک پف کرد آن را 180 درجه بچرخانید، حالا چرا این کار رو انجام میدیم؟ چون قسمت داخلی توستر از اطراف آن گرم تر است، اگر نچرخانید یک طرف آن کمی میسوزد و اگر قبل از پف کردن بچرخانید کیک سفت میشود.
تستر را از 10 دقیقه قبل روشن کنید تا کاملا گرم شود و به دمای مناسب برسد.اگر امکان ندارید که المنت های بالای توستر را خاموش کنید به محض پف کردن آن را از توستر خارج کرده و روی آن را با فویل چرب شده بپوشانید البته به حالتی که هوا رد و بدل شود. برای اینکه کیکی با بافت بهتر در پایان کار داشته باشیم می توانید یک لیوان آب داخل توستر قرار دهید.
طرز تهیه کیک با مایکروویو
پختن کیک در مایکروویو بسیار ساده است، ابتدا باید آن را گرم کرد و سه پایه را داخلش قرار میدهیم و دگمه کانوکشن را زده و درجه حرارت دستگاه را روی دمای مورد نظر برای کیک تنظیم میکنیم و بدون دادن زمان دگمه استارت را می زنیم. در مایکروویو به علت گردش هوا (کانوکشن)و جریان یکسان گرما، پخت کیک به طور یکنواخت انجام می شود.
بهتر است از قالب سیلیکونی استفاده کنید. دمای مناسب برای بسیاری ازکیک ها به این روش 160 تا 165 درجه است. مدت زمان پخت تقریبا 45 دقیقه است. بهتر است روی سه پایه یک سینی فلزی بگذارید تا کف کیک نسوزد.
کیک بدون تخم مرغ
شاید همه اینطور فکر کنند که برای پخت یک خوب با کیفیت با بافتی خوب حتما باید از تخم مرغ استفاده کرد و شنیدند کیک بدون تخم مرغ کمی عجیب به نظر برسد ولی واقعیت این است که بدون تخم مرغ هم می توان یه کیک عالی داشته باشید و از آن لذت ببرید. این نوع کیک گزینه مناسبی است برای کسانی که به تخم مرغ حساسیت دارند و یا به هر دلیلی منع مصرف دارند.
حالا یه دستور کیک عالی آن هم بدون تخم مرغ که خیلی هم عالیه
آردشیرینی 1 و نیم پیمانه
خامه صبحانه( پنیر خامه ای) 1 فنجان
شکر 3/4 فنجان
بیکینگ پودر 1/2 پیمانه
آب پرتقال یا شیر 3 و نیم قاشق چایخوری
وانیل خالص 1/8 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
وانیل و مارگارین و شکر را در یک ظرف مخلوط می کنیم تا کرم رنگ شود خامه و آب پرتقال را با هم مخلوط کرده و به مخلوط شکر اضافه میکنیم حالا نوبت رنده پوست پرتقاله مواد آردی را مخلوط و الک کرده و کم کم به مایه اضافه می کنیم تا اندازه ای که آرد گلوله نشود. مایه را درون یک قالب چرب ریخته و در فر که از قبل گرم کردیم به مدت 45 دقیقه میگذاریم.