پخت کیک خانگی و نکات مهم
پخت کیک خونگی خیلی راحت تر از اون چیزیه که فکرشو بکنی، ولی گاهی اوقات علیرغم اینکه همه مراحل را دقیق پیش میرویم ولی نتیجه دلخواه را نمی گیریم، مثلا خوب پف نمی کند یا روی سطح کیک چسبنده می شود، حفره دار میشود، یا خیلی اتفاقات دیگر که ظاهر یا طعم کیک را ناخوشایند میکند. در اینجا بعضی از این دلایل را بررسی می کنیم.
دلایل پف نکردن کیک عبارت است از: تخم مرغ به دمای محیط نرسیده است، میزان مایعات دقیق نیست و مایه یا خیلی رقیق است یا خیلی غلیظ، مایه کیک به اندازه کافی هم نخورده و در انتها که باید کمتر هم بخورد زیاد هم خورده آن هم به صورت غیر دورانی، دمای کیک مناسب نبوده؛ دمای زیاد نه کیک خوب پف می کند نه خوب می پزد و اگر دما کم باشد کیکمون پف می کنه ولی اول پفش میخوابه و بعد هم سفت میشود. کیفیت آرد و بیکینگ پودر خیلی در پف کیک موثر است.
میزان کره یاروغن بیش از اندازه است و یا قالب بیش از حد چرب شده، باید مراحل پخت به ترتیب و بدون فاصله باشد و بین آماده شدن مایه کیک و پخت آن فاصله نباشدچون رطوبت آن از بین رفته و کیک پف نمی کند.
علل چسبنده شدن روی کیک: وقتی کیک هنوز خیلی داغ است از قالب خارج شده مثلا ظرفی برای برگرداندن کیک روی سطح آن قرار داده شده است، مایه رقیق بوده و یا حرارت فر را زیاد کرده اید و زمان پخت کوتاه بوده است.
اگر آرد را الک نکنید و بیکینگ پودر به آن اضافه نکنید تا آرد را سبک کند کیک سفت میشود. حالا به چه علت کیک به قالب می چسبد و به سختی جدا می شود؛ حرارت زیاد بوده در نتیجه داخل کیک خام است ولی ظاهرا کاملا پخته به نظر میرسد. کیک را همیشه نیم ساعت بعد از اینکه از فر خارج کردید از قالب بیرون بیاورید اگرزودتر وقتی کیک داغ است و یا دیرتر وقتی کیک سرد شد به قالب می چسبد.
یک کیک بسیار ساده خانگی
حالا با توجه به نکات بالا پخت یک کیک بسیار ساده را براتون میذارم که خیلی ساده آماده میشه و مواد آن هم تو هر خونه ای پیدا میشه و نیاز به صرف زمان زیادی هم نیست 15 دقیقه آماده کردن مواد اولیه و مراحل آماده سازی مایه کیک و 45 دقیقه هم برای پخت.
تخم مرغ 1 عدد
شیر 1 لیوان
آرد 1 و 1/2 پیمانه
روغن 1/4 پیمانه
شکر 1 پیمانه
وانیل کمی
بییکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
آرد را با بیکینگ پودر 3 بار الک کنید. تخم مرغ و شکر و وانیل یک ربع با همزن بزنید تا کشدار و غلیظ شود در این مرحله روغن و شیر را اضافه می کنیم و کمی میزنیم آرد رو کم کم به مایه اضافه می کنیم و با لیسک به صورت دورانی میزنیم تا حدی که کاملا مخلوط شود. قالب را چرب کرده مایه را داخل آن می ریزیم و در فری که از قبل گرم کرده ایم قرار میدهیم. اگر کیک شکلاتی دوست دارید میتوانید از آرد 2 قاشق مرباخوری کم کنید و 2 قاشق پودر کاکایو اضافه کنید.